Η ART Architects παρουσιάζει μια Ελληνική Αναβίωση με θέα το Concorde

0
Η ART Architects παρουσιάζει μια Ελληνική Αναβίωση με θέα το Concorde

Όταν ο αρχιτέκτονας John Dittman έκανε μια περιήγηση στο Concord και του ζητήθηκε να σχεδιάσει ένα σπίτι σε οικόπεδο δύο στρεμμάτων, πήγε κατευθείαν στο Greek Revival. «Ο πελάτης ήθελε ένα σπίτι που να ταιριάζει στη γειτονιά», εξηγεί ο Dittman για το πλαίσιο του ιστότοπου. «Αν και το Greek Revival δεν είναι το μόνο στυλ στην πόλη, είναι η γεύση που επιλέξαμε να τονίσουμε». Μέχρι τη δεκαετία του 1960, το μοντέρνο διαχωρισμένο επίπεδο του μέσου αιώνα βρισκόταν στο χώρο του ξενοδοχείου, αλλά όπως σημειώνει ο Dittman, «ήταν στο τέλος της διάρκειας ζωής του».

Η κοντινή Εκκλησία Trinitarian Congregational, η στέγαση στην Ακαδημία Concord και η κυρίαρχη οικιστική αρχιτεκτονική της πόλης ενέπνευσαν την απόφαση, αλλά υπήρχε ένας άλλος λόγος για τον οποίο η ομάδα των ART Architects και οι ιδιοκτήτες κατοικιών χτύπησαν το στυλ. Η οικογένεια εξέφρασε την επιθυμία να αγκαλιάσει τη φύση και την ύπαιθρο και τα γενναιόδωρα παράθυρα αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα της Ελληνικής Αναγέννησης. Αλλά ο Tittmann των ART Architects και ο αρχιτέκτονας του έργου Lyle Bradley προχώρησαν αρκετά βήματα παραπέρα, δημιουργώντας δύο εσωτερικές πτέρυγες που βλέπουν σε μια αυλή κήπου. Ο Bradley λέει: «Το σπίτι έχει θέα σε μια φυσική θέα και ο χώρος διαβίωσης εκμεταλλεύεται τη θέα».

Αυτό απαιτούσε διορατικότητα για να παρουσιάσει μια προοπτική. Ο Τζον Ντίτμαν είχε μια βαθιά στοργή για την ελληνική Αναγέννηση. Ζεσταίνει τους κίονες, τον θριγκό, τις παραστάδες, τα αετώματα και τις λεπτομέρειες των συνοδών που αποκαλύπτονται σε αρχαίους ναούς και ερμηνεύονται εκ νέου σε σπίτια του 19ου αιώνα. Στην πραγματικότητα, είναι ασφαλές να πούμε ότι οι αρχιτέκτονες ART έχουν μια συγγένεια με οποιοδήποτε στυλ όπου η δεξιοτεχνία είναι το κλειδί.

READ  Το Elenos Greek Yogurt είναι μια απολαυστική απόλαυση ιδανική για το καλοκαίρι

Οι αρχιτέκτονες κατάρτισαν ένα σχέδιο που περιείχε μια ωραία σειρά Ελληνικής Αναγέννησης από ισχυρούς δωρικούς κίονες που στηρίζουν την μπροστινή αίθουσα και μια εξαιρετικά φαρδιά σανίδα ζωφόρου στην όψη του δρόμου. Αυτό είναι το δημόσιο μέρος του σπιτιού, εύκολα προσβάσιμο από το γήπεδο στάθμευσης.

Στο εσωτερικό, ο άξονας της εισόδου οδηγεί κατευθείαν σε μια πόρτα που δίνει πρόσβαση στην αυλή του κήπου. Αλλά πριν φτάσετε σε αυτό το ναυπηγείο, ο εσωτερικός εγκάρσιος άξονας προσφέρει επιλογές. Πάρτε τη νότια πλευρά του εγκάρσιου άξονα και βρίσκεστε στην κουζίνα, την τραπεζαρία, το σαλόνι και τη βεράντα του σπιτιού, με μεγάλα παράθυρα που βλέπουν στην ίδια ήσυχη αυλή του κήπου που διέταζε την είσοδο σας.

Κατευθυνθείτε βόρεια και θα φτάσετε στην κύρια σουίτα του υπνοδωματίου στην ίδια αυλή με κήπο. Ακολουθήστε τις σκάλες από την μπροστινή πόρτα και τα υπνοδωμάτια του δεύτερου ορόφου φτάνουν μέσα από έναν διάδρομο με θέα στο μπροστινό μέρος, γεμάτο φως με θέα στην ύπαιθρο. Όπου κι αν στρίψετε, τα παράθυρα προσφέρουν την ύπαιθρο για συνομιλία.

Ολοκληρώθηκε το 2019, οι δημιουργικές λεπτομέρειες του σπιτιού το ξεχωρίζουν από κάθε κοντινό Ελληνικό Revival. Για παράδειγμα, τα μοναδικά καμπυλωμένα εξωτερικά στηρίγματα δίνουν έμφαση στα παράθυρα δεύτερου ορόφου που βλέπουν στο δρόμο. Στην κορυφή της αυλής του κήπου, τα στηρίγματα είναι σκαλισμένα σε σχήμα παράξενων ράμφων πουλιών.

Η ενεργειακή απόδοση και η άνεση είναι σημαντικές. Με περισσότερα παράθυρα, οι αρχιτέκτονες φρόντισαν να προσφέρουν σκιά κατά τις μεγάλες καλοκαιρινές μέρες, ενώ επιτρέπουν στο φως να λάμπει το χειμώνα όταν ο ήλιος είναι χαμηλά στον ουρανό. Σαφώς, μπήκε πολλή σκέψη στο έργο.

READ  Γνωρίζατε ότι πολλές αγγλικές λέξεις έχουν ελληνικές ρίζες;

Η προσαρμοσμένη χειροτεχνία είναι πανταχού παρούσα και στο εσωτερικό. Από τους μοναδικά σκαλισμένους άξονες στη σκάλα μέχρι την επεξεργασία οροφής στο σαλόνι με ένα σταυρωτό πλέγμα σαν σκηνή, κάθε χώρος έχει ιδιόμορφα χαρακτηριστικά με παραδοσιακή προφορά. Οι εσωτερικές παραστάδες ενισχύουν τις πόρτες και τους τοίχους, ενώ τα προσαρμοσμένα ντουλάπια κρύβουν την τηλεόραση.

Αυτό το σπίτι αφορά λύσεις με φυσική κομψότητα. Φιλικό προς το περιβάλλον, το εσωτερικό διαθέτει Morris & Co. Η ταπετσαρία και το ύφασμα και τα ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα είναι με τη βοήθεια εσωτερικού σχεδιασμού της Cynthia Kostepa της ART Architects. Το σπίτι σε σχήμα U «έλεγξε όλα τα κουτιά μας», λέει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού. “Κάθε δωμάτιο έχει θέα.”

Καθώς η προοπτική ήταν μέρος του οράματος, το έργο επεκτάθηκε και πέρα ​​από τα τείχη του, ωφελώντας την κοινότητα μαζί με το τοπίο της. Η Michelle Crowley της Crowley Cottrell Landscape Architects είδε την ευκαιρία να δημιουργήσει κάτι πιο περιβαλλοντικά ευαίσθητο σε σύγκριση με το προηγουμένως κλειστό γκαζόν στην τοποθεσία. Ένας μεγάλος ιαπωνικός σφένδαμος δεσπόζει στην αυλή του κήπου. Οι εξωτερικές φυτεύσεις διαθέτουν χαμηλό, φυσικό ανθισμένο γκαζόν με μονοπάτια κομμένα για πρόσβαση.

Υπάρχουν πολλά οφέλη, η βιωσιμότητα και η ελάχιστη χρήση του νερού, ενώ συμπληρώνει έναν ιστορικό πέτρινο τοίχο και περισσότερη γη διατήρησης, έχει σχεδιαστεί και διατηρηθεί. Ο Robert Hance εργάζεται ως εργολάβος τοπίου, διατηρώντας την ακεραιότητα της φύτευσης. Από πολλές απόψεις, χρειάστηκε ένα χωριό για να φτιάξει ένα σπίτι του Concord Greek Revival, αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα σπίτι που τιμά την κοινότητά του με κάθε τρόπο.

Μάθετε περισσότερα για την ομάδα του έργου

Αρχιτεκτονική: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
Αρχιτεκτονική τοπίου: Αρχιτέκτονες Τοπίου Crowley Cottrell

READ  Όλοι έρχονται τώρα στο ελληνικό νησί της Μήλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *