Οι ασβεστωμένοι τοίχοι του σπιτιού Raisa αναδύονται από το άνυδρο ελληνικό τοπίο

0
Οι ασβεστωμένοι τοίχοι του σπιτιού Raisa αναδύονται από το άνυδρο ελληνικό τοπίο

Οι React Architects δημιούργησαν το Risa House στο τοπίο της Πάρου

Ελληνικά Γραφείο Αρχιτεκτονικής Η React Architects σχεδίασε το Risa House, την πρώτη από τις αποκλεισμένες κατοικίες στο νησί της Πάρου. Ελλάδα. Ενσωματώνοντας το όνομά του που προέρχεται από την ελληνική λέξη για τη «ρίζα», το έργο έχει τις ρίζες του στο τοπίο του νησιού, με λευκούς τοίχους φυσικά εκτεθειμένους και πλαισιώνουν τους όγκους του ως μια γεωμετρική κορδέλα που εκτείνεται σε όλο το τοπίο. σπίτι.

Βρίσκεται στην υπερυψωμένη περιοχή Ψηλάφι, η κατοικία έχει νοτιοδυτικό προσανατολισμό στη μεγαλύτερη πλευρά της, προσφέροντας πανοραμική θέα στη θάλασσα και στο γειτονικό νησί της Αντίπαρου. Η γύρω περιοχή, που χαρακτηρίζεται από τη μοναδική της τοπογραφία, αποτελείται από μια σειρά από παραδοσιακά κτίρια συγκεκριμένης γεωμετρίας, τα οποία δημιουργούνται συλλογικά και εξυπηρετούν διάφορους σκοπούς, όπως σπίτια, αποθήκες και στάβλους. Αντλώντας από τη δημοτική αρχιτεκτονική γλώσσα και επανασχεδιάζοντάς την με μια σύγχρονη αίσθηση, η React Architects δημιουργεί ένα σχέδιο που ενσωματώνει λευκούς διπλωμένους τοίχους σταθερά ριζωμένους στη γη. Αυτοί οι αρμονικοί τοίχοι προσαρμόζονται όμορφα στο κυματιστό τοπίο, δημιουργώντας μια πολύπλευρη δομή σε αρμονία με τη μοναδική μορφολογία του χώρου. Ως αποτέλεσμα, η κατοικία διαθέτει εξωτερικές αυλές πολλαπλών επιπέδων που ανοίγουν στη θέα, δημιουργώντας μια απρόσκοπτη σύνδεση μεταξύ του εσωτερικού και του γύρω τοπίου.


Λευκός τοίχος ίχνη εδάφους | Όλες οι εικόνες Παναγιώτης Βουμβάκης

Οι χώροι της Risa επεκτείνονται και αγκαλιάζουν το γύρω τοπίο

Για να αποτυπωθεί η ουσία των τοπικών κατοικιών γνωστών ως «Καδόκης», η αυλή λειτουργεί ως συνδετικό στοιχείο που σχηματίζει ένα ενιαίο συγκρότημα κατοικιών. Ο σχεδιασμός ενσωματώνει έναν ξενώνα που διατηρεί μια αίσθηση ιδιωτικότητας για τους κατοίκους του, ενώ παραμένει σε αρμονία με το κεντρικό τετράγωνο. Τόσο ο ξενώνας όσο και το κεντρικό κτίριο διαθέτουν προσεκτικά τοποθετημένα ανοίγματα που θολώνουν τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού, επιτρέποντας στο τοπίο να επεκταθεί και να αγκαλιάσει χρησιμοποιώντας αυλές προστατευμένες από τους βόρειους ανέμους. Αυτά τα ανοίγματα, που ποικίλλουν σε μέγεθος και ύψος, προσδίδουν μια παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα στο άλλοτε μονότονο λευκό μπλοκ, δημιουργώντας μαγευτικές σκιές που ζωντανεύουν την αρχιτεκτονική σύνθεση.

READ  Η Πανελλήνια Ημέρα Προσφοράς επιστρέφει στο Ελληνικό Θέατρο το Σάββατο

Η ιδέα της Risa επεκτείνεται πέρα ​​από τη φυσική μορφή του κτιρίου, στις ευέλικτες ροές που εμφανίζονται μεταξύ των χώρων διαβίωσης και της οροφής. Μπαίνοντας από την κύρια σκάλα, οι επισκέπτες οδηγούνται ανάμεσα σε αντίθετες υφές λευκών τοίχων και ενός πέτρινου τοίχου αντιστήριξης, που θυμίζει τις τοπικές ξερολιθιές που βρέθηκαν στην αυλή της εισόδου. Από εκεί, μπορεί κανείς να εξερευνήσει τους εσωτερικούς χώρους, με τα καταπραϋντικά στοιχεία του νερού, ή να ανέβει στη βεράντα του τελευταίου ορόφου για να απολαύσει τη θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Αντλώντας από τη δημοτική αρχιτεκτονική, το Ομάδα σχεδιασμού Στοχεύει στον επαναπροσδιορισμό των παραδοσιακών μορφών μέσα από ένα σύγχρονο πρίσμα.

Οι ασβεστωμένοι τοίχοι του σπιτιού Raisa αναδύονται από το άνυδρο ελληνικό τοπίο
Ο λευκός τοίχος απλώνεται σε όλο το τοπίο σαν μια γεωμετρική κορδέλα

Οι ασβεστωμένοι τοίχοι του σπιτιού Raisa αναδύονται από το άνυδρο ελληνικό τοπίο
Τα μικρά διάσπαρτα ανοίγματα λαμβάνονται από το Norte Dam de Haut του Le Corbusier

Οι ασβεστωμένοι τοίχοι του σπιτιού Raisa αναδύονται από το άνυδρο ελληνικό τοπίο
Το έργο στοχεύει στον επαναπροσδιορισμό των παραδοσιακών μορφών μέσα από ένα σύγχρονο πρίσμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *