Τα αστυνομικά τμήματα και οι ιστότοποι ειδήσεων διαδίδουν παραπληροφόρηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της δυνατότητας NameDrop του iOS 17

Τα αστυνομικά τμήματα και οι ιστότοποι ειδήσεων διαδίδουν παραπληροφόρηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της δυνατότητας NameDrop του iOS 17

Με το iOS 17.1 και το watchOS 10.1, η Apple παρουσίασε μια νέα δυνατότητα NameDrop που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους χρήστες να τοποθετούν τις συσκευές Apple κοντά μεταξύ τους για να ανταλλάσσουν γρήγορα στοιχεία επικοινωνίας. Τα στοιχεία επικοινωνίας κοινοποιούνται με τη ρητή άδεια του χρήστη, αλλά ορισμένοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί και αστυνομικά τμήματα διαδίδουν παραπληροφόρηση σχετικά με το πώς να το κάνουν αυτό.


Όπως τόνισε Washington PostΈχουν υπάρξει προειδοποιήσεις σχετικά με το NameDrop που εμφανίζεται στο FaceTime. Τα αστυνομικά τμήματα στην Πενσυλβάνια, την Οκλαχόμα, το Οχάιο και άλλες πολιτείες προτείνουν ότι τα στοιχεία επικοινωνίας μπορούν να κοινοποιηθούν «απλώς κρατώντας τα τηλέφωνά σας κοντά μεταξύ τους». από Αστυνομικό Τμήμα της πόλης του Τσέστερ Στο Οχάιο:

Σημαντική ενημέρωση απορρήτου: Εάν έχετε iPhone και λάβατε την πιο πρόσφατη ενημέρωση iOS 17, έχουν ορίσει ως προεπιλογή μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται NameDrop. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει την κοινή χρήση των στοιχείων επικοινωνίας σας απλώς φέρνοντας τα τηλέφωνά σας κοντά. Για να το απενεργοποιήσετε, μεταβείτε στις Settings, General, AirDrop, Group Devices Together. Αλλαγή σε απενεργοποίηση.

Αν και το NameDrop είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή, ο τρόπος που λειτουργεί είναι πιο διακριτικός από την απλή τοποθέτηση δύο iPhone το ένα κοντά στο άλλο.

Το NameDrop λειτουργεί όταν δύο iPhone με iOS 17.1 ή ένα iPhone με iOS 17.1 και ένα Apple Watch με watchOS 10.1 τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο, σχεδόν σαν να βρίσκονται σε επαφή. Όταν οι δύο συσκευές βρίσκονται σε στενή επαφή και ξεκλειδώνονται, εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο που ζητά από τους χρήστες να μοιραστούν τα στοιχεία επικοινωνίας ή μια φωτογραφία.

READ  Η αποστολή του SpaceX moon να μεταφέρει οκτώ άτομα «πιο μακριά από οποιονδήποτε άνθρωπο έχει πάει ποτέ» από τη Γη

Τα στοιχεία επικοινωνίας δεν κοινοποιούνται αυτόματα, είναι μια διαδικασία που ξεκινά από τον χρήστη και απαιτεί από τα δύο άτομα να ανταλλάσσουν πληροφορίες για να αποδεχτούν τη μεταφορά. Παρόλο που μπορεί να προκύψει μια ακούσια ανταλλαγή, απαιτεί από τον χρήστη να ξεκλειδώσει τη συσκευή του και να αποδεχτεί την προτροπή κοινής χρήσης για να συμβεί αυτό.

Πολλά αστυνομικά τμήματα δημοσίευσαν την παραπάνω προειδοποίηση, η οποία κοινοποιήθηκε ευρέως στο Facebook και σε άλλα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Για παράδειγμα, ένα μήνυμα από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Noble στο Οχάιο είχε πάνω από 70.000 μετοχές, ενώ μια προειδοποίηση από το αστυνομικό τμήμα Dewey στην Πενσυλβάνια κοινοποιήθηκε 11.000 φορές. Μετά από κριτική από ορισμένους σχολιαστές, η Νομός Noble επεξεργάστηκε την ανάρτησή της για να διευκρινίσει ότι υπήρχε ένα αναδυόμενο παράθυρο για να μετακινήσει το περιεχόμενο και η κομητεία Dewey είπε ότι προσπαθούσε να “εμπλακεί τους γονείς με τα παιδιά τους”, αλλά πολλά άτομα που είδαν την αρχική ανάρτηση ενδέχεται να δεν βλέπετε τις ενημερώσεις.

Ο στόχος αυτής της ανάρτησης ήταν να εμπλακεί οι γονείς με τα παιδιά τους και με το τι κάνουν στις συσκευές τους, χωρίς να φοβούνται την ταραχή όπως προτείνεται. Προτείνουμε σε όλους να ερευνήσουν νέες τεχνολογίες και ενημερώσεις για να μάθουν περισσότερα για το τι υπάρχει εκεί έξω, ειδικά για τα παιδιά

Αρκετές τοπικές ειδήσεις μοιράστηκαν επίσης παρόμοιες αμφισβητήσιμες πληροφορίες σχετικά με το NameDrop. KDKA-TV στο ΠίτσμπουργκΓια παράδειγμα, πήρε συνέντευξη από πολλά άτομα και συμπεριέλαβε αποσπάσματα που υποδηλώνουν ότι το NameDrop συμβαίνει αυτόματα.

“Γι’ αυτό το απενεργοποίησα επειδή δεν το χρησιμοποιώ. Δεν έχω καν το τηλέφωνό μου στη δουλειά, επομένως δεν το χρησιμοποιώ πραγματικά. Αλλά νομίζω ότι η προεπιλογή μπορεί να είναι λίγο αμφιλεγόμενο μόνο και μόνο επειδή πιστεύω ότι αποκαλύπτω την επαφή “Η απόφασή σας πρέπει να είναι μια συνειδητή απόφαση και όχι κάτι που μπορεί να συμβεί κατά λάθος.”

“Αυτό είναι λίγο ανησυχητικό και νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι προαιρετικό χαρακτηριστικό αντί να συμβαίνει αυτόματα”, είπε η Liz Jones.

Αν μη τι άλλο, το NameDrop έχει τη δυνατότητα να είναι περισσότερο ενοχλητικό παρά επικίνδυνο, απλώς και μόνο επειδή είναι πιθανό να ενεργοποιηθεί όταν το τηλέφωνό σας βρίσκεται δίπλα στο τηλέφωνο κάποιου άλλου και ξεκλειδώνεται, σε μια κατάσταση όπως το δείπνο ή μια συνάντηση. Λόγω αρνητικών σχολίων, η Apple ενδέχεται σε μελλοντική ενημέρωση να απενεργοποιήσει το NameDrop από προεπιλογή, αλλά όσοι θέλουν να το απενεργοποιήσουν τώρα μπορούν να το κάνουν ανοίγοντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβαίνοντας στο AirDrop και απενεργοποιώντας το Bringing Devices Together.

READ  Η Porsche σκότωσε τον κινητήρα Macan Turbo για να κάνει τις άλλες παραλλαγές Macan ακόμα καλύτερες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *