314 Architecture Studio Embraces Resort with Organic Terraces Stumbling on Greek Landscape

Το έργο θέρετρο του 314 Studio ανακάλυψε ξανά το ελληνικό τοπίο

Στην καταπράσινη γη της περιοχής της Βελοποννήσου Ελλάδα, «Θεοί και όνειρα Ευχαρίστηση‘Προτεινόμενο απο 314 Αρχιτεκτονική Στούντιο Αναδεικνύεται ως μια πειραματική κατασκευή που αποτελεί παράδειγμα της καλύτερης ιστορίας και μνημείου της περιοχής. Σχεδιασμένο ως μια ακανόνιστη δομή καμπυλωτών αναβαθμών σε συνδυασμό με το τοπικό τοπίο, το έργο επιδιώκει να εξερευνήσει και να ανακαλύψει εκ νέου το ελληνικό τοπίο, την πρόσληψή του και τη σχέση του με τον έντονο σχεδιασμό.

314 Architecture Studio Embraces Resort with Organic Terraces Stumbling on Greek Landscape
Τα ιδιωτικά διαμερίσματα σχηματίζονται σε σειρές εμπνευσμένες από τις βεράντες του τοπίου

Όλες οι εικόνες είναι ευγενική προσφορά του 314 Architecture Studio

Αντλημένο από το αρχαίο ελληνικό θέατρο και το απότομο έδαφος

ο Του στούντιο Το σχέδιο εμπνεύστηκε ιδεολογικά από το ιερό του Ασκληπιού της Επιδαύρου, τη στοχαστική και θεραπευτική φύση του, τη μορφολογία του αρχαίου ελληνικού θεάτρου και τις απότομες επικλινείς αναβαθμίδες που είναι εγγενείς στο τοπικό τοπίο. Έτσι, ως πρώτο βήμα, το έργο επεδίωξε να αποκτήσει μια μοναδική σχεδιαστική ταυτότητα που αντιπροσωπεύει αυτά τα στοιχεία, δημιουργώντας ταυτόχρονα έναν χώρο χαλάρωσης και ευεξίας που να είναι πλήρως εναρμονισμένος με το φυσικό περιβάλλον.

Στη δεύτερη φάση της έρευνας των αρχιτεκτόνων, το σχέδιο αναπτύχθηκε σε πολλά επίπεδα. Ο στόχος ήταν να δημιουργηθούν πολλές ανεξάρτητες ουρές κατοικιών που απέχουν μεταξύ τους για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των επισκεπτών. Οι οικιστικές μονάδες ενσωματώνονται μέσω του σχεδιασμού επικάλυψης των στέγαστρων στέγης, ενσωματώνοντας το τοπίο με μια ολότητα οράματος.

314 Architecture Studio Embraces Resort with Organic Terraces Stumbling on Greek Landscape
Οι βιότοποι συγχρονίζονται με το τοπίο

Τα συστατικά του γυαλιού και του νερού απεικονίζουν την υγρή φύση του έργου

READ  Η νέα λωρίδα πεζών και ποδηλάτων θα συνδέσει τα Πυρηναία με το Σούνιο

Η ιδέα της δημιουργίας ιδιωτικών κατοικιών ως ζώνης ανάπτυξης κατά μήκος του επικλινούς τοπίου απομακρύνεται από τη μορφολογία του επικλινούς τοπίου και τις δομές του ελληνικού θεάτρου. Αυτές οι σειρές ακολουθούν ένα αμφιθεατρικό σύστημα, αν και ο αιχμηρός καμπύλος «οδηγός» τους έχει επανασχεδιαστεί ως μια αφηρημένη ρευστή κλίμακα. Αυτή η χειρονομία προσφέρει μια ποικιλία από απόψεις προς τη θάλασσα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τη βλάστηση, κάνοντας τους επισκέπτες να αισθάνονται σαν να είναι εντελώς περιτριγυρισμένοι από τη φύση.

Τα περιβάλλοντα δημιουργούνται με συνδυασμό στοιχείων νερού που μιμούνται τη ρευστότητα των γυάλινων διαχωριστών και των οροφών. Οι αντανακλάσεις επιτρέπουν στη σύνθεση, τα φυτά και τα υδάτινα στοιχεία να αναπαράγονται και να πολλαπλασιάζονται, ενώ εμποδίζουν τα υπερβολικά ξένα στοιχεία να παρεμβαίνουν μεταξύ του οικοτόπου και του τοπίου. Τέλος, οι οργανικές τρύπες στις οροφές επιτρέπουν στο φυσικό φως να εισχωρήσει στα διαμερίσματα, βελτιώνοντας την επαφή του θεατή με το τοπίο και παρέχοντας μια μοναδική εμπειρία που προκαλεί όλες τις αισθήσεις.

314 Architecture Studio Embraces Resort with Organic Terraces Stumbling on Greek Landscape
Μεγάλα ανοίγματα συνδέουν το εσωτερικό με το εξωτερικό

314 Architecture Studio Embraces Resort with Organic Terraces Stumbling on Greek Landscape
Καμπυλωτοί οδηγοί — ίχνη του τοπίου συμμετέχουν στο σχεδιασμό

314 Architecture Studio Embraces Resort with Organic Terraces Stumbling on Greek Landscape
Το τοπίο του θερέτρου εξελίσσεται σε αμφιθεατρικό σύστημα

314 Architecture Studio Embraces Resort with Organic Terraces Stumbling on Greek Landscape
Τα ιδιωτικά διαμερίσματα σχηματίζονται σε σειρές εμπνευσμένες από τις βεράντες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *